Jak samodzielnie przyrządzać prawdziwie orientalne potrawy
Orientalna kuchnia jest nie tylko smaczna, aromatyczna i kolorowa, lecz także zdrowa, korzystająca z wielu oryginalnych składników. Każdy może w jej różnorodności znaleźć coś dla siebie. Dania z ryb oraz owoców morza mogą zaskoczyć ciekawymi sposobami doprawiania i podawania. Chociaż kojarzy się przede wszystkim z ryżem i warzywami, bardzo ważną rolę odgrywa w niej również mięso…..
Ucz się od najlepszych
Na warsztatach nauczymy się z Mistrzem zasad kompozycji kuchni orientalnej, a także przygotujemy:
- Wieprzowinę po „Seczuańsku” z brokułami i marchewką
- Paluszki rybne w sezamowym cieście Tempura z sosem orientalnym i miodowym
- Filety z kurczaka w sosie curry z warzywami i ryżem Basmati
- Wołowinę „Stir-Fry” z zielonymi warzywami i sosem teryaki.
Uczestniczkom i uczestnikom:
- zapewniamy niezbędne artykuły spożywcze do przygotowania dań,
- oferujemy bezpłatny dostęp do jednego z kursów e-learningowych dostępnych w ZDZ: barman-kelner lub catering.
Zajęcia prowadzi Mariusz Nowicki - Mistrz Litwy BBQ 2015, Trener Młodzieżowej Reprezentacji Polski podczas Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie i Pucharu Świata w Luksemburgu, Założyciel Zespołu kulinarnego Polish BBQ Team, Sekretarz Zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.
Czas trwania kursu: 8 godzin (1 dzień - niedziela)
Cena kursu: 265 zł.
Miejsce kursu: Warszawa, ul. Podwale 13
Najbliższe terminy: do ustalenia, w godzinach 900 – 1545
Telefon kontaktowy: 22 831 83 48
Zainteresowani mogą otrzymać zaświadczenie zgodne z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2014 r. poz. 622).