Jeżeli będziecie witać Nowy Rok w domu, w gronie przyjaciół i znajomych, to warto zastanowić się jak skomponować niezapomniane przyjęcie. Warto pamiętać o przekąskach, ale też o daniach ciepłych, które będą idealne, gdy zmęczycie się tanecznymi szaleństwami. Ważne, by nie wymagały one długotrwałego przygotowania bezpośrednio przed podaniem, to jest przecież czas wspólnej zabawy. Prezentowane w trakcie warsztatów menu będzie idealne również na przyjęcie karnawałowe, które rządzi się tymi samymi zasadami.
Wystrzałowe i szybkie menu
W trakcie warsztatów wspólnie z Mistrzem przygotujesz:
- Tartinki „imprezowe” z farszem z łososia, bazyliowym pesto, grzybowym, jajeczno-ziołowym
- „Faijtas” z farszem drobiowym z salsą pomidorową
- Arabski „Hummus” z cieciorki, cytryny i sezamu, podawany z pieczoną tortillą
- Pierożki „Empanadas” ze szpinakiem, warzywami, jarmużem, bakłażanem, mięsem i sosem serowym
- „Potato Skins” faszerowane pieczonym boczkiem i selerem, zapiekane z kozim serem.
- Indyk w czerwonym „curry” z mlekiem kokosowym, trawą cytrynową i świeżą kolendrą
Zajęcia prowadzi Mariusz Nowicki - Mistrz Litwy BBQ 2015, Trener Młodzieżowej Reprezentacji Polski podczas Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie i Pucharu Świata w Luksemburgu, Założyciel Zespołu kulinarnego Polish BBQ Team, Sekretarz Zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.
Uczestniczkom i uczestnikom:
- zapewniamy niezbędne artykuły spożywcze do przygotowania dań,
- oferujemy bezpłatny dostęp do jednego z kursów e-learningowych dostępnych w ZDZ: barman-kelner lub catering.
Zapraszamy do uczestnictwa w warsztatach prowadzonych w Akademii Pasji ZDZ. Osobom, które zdecydują się na kolejny kurs oferujemy 5% zniżkę.
Czas trwania kursu: 5 godzin
Cena kursu: 225 zł.
Miejsce kursu: Warszawa, ul. Podwale 13
Telefon kontaktowy: 22 831 83 48
Zainteresowani mogą otrzymać zaświadczenie zgodne z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2014 r. poz. 622).