Cel właścicieli firm zajmujących się produkcją i obrotem żywności, kierowników produkcji, pełnomocników ds. jakości oraz wszystkich osób, które współpracują przy wdrażaniu systemu HACCP
Czas trwania 8 godzin, 1 dzień
Wymagania aktualne badania na nosicielstwo
Zakres prawodawstwo w UE i Polsce w zakresie produktów spożywczych, bezpieczeństwo i jakość zdrowotną żywności w świetle przepisów krajowych, jakość żywności, systemy zapewnienia jakości w przetwórstwie żywności, wymagania techniczne i higieniczne dla zakładów w świetle wprowadzania HACCP, podstawowe pojęcia i definicje stosowane w systemie HACCP, rodzaje i charakterystykę zagrożeń mikrobiologicznych w produkcji żywności, rodzaje i charakterystykę zagrożeń chemicznych, rodzaje i charakterystykę zagrożeń fizycznych, etapy wprowadzania systemu HACCP, zasady systemu HACCP, zasady opracowywania schematów blokowych procesów technologicznych, analizę zagrożeń i oszacowanie ryzyka za pomocą „drzewa decyzyjnego”, ustalenie krytycznych punktów kontroln (CCP), wartości parametrów, krytycznych i ich tolerancji, opracowanie procedur monitorowania, określanie działań korygujących i weryfikacji systemu, zasady tworzenia dokumentacji, korzyści i trudności wynikające z funkcjonowania systemu HACCP. Istnieje możliwość dołączania modułu do kursów:
• kasy fiskalne
• barman
• kelner
• kucharz
• dietetyka w żywieniu
Dokument wydawany po zakończeniu szkolenia zaświadczenie o uczestnictwie w szkoleniu ważne przez 5 lat

ZAKŁAD DOSKONALENIA ZAWODOWEGO W WARSZAWIE
ul. Podwale 13, 00-252 Warszawa
e-mail: info@zdz.edu.pl
Centrala: tel. 22 831 00 81 Sekretariat: tel. 22 831 52 02
Polityka prywatności

© Zakład Doskonalenia Zawodowego w Warszawie 2023 - Kopiowanie strony zabronione

 

certyfikaty n

Używamy plików cookie

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.